Actueel

Accountantskantoor Hut en Ron Niemeijer Accountancy slaan handen ineen

logo_huTPer 1 januari 2017 voegt Ron Niemeijer Accountancy zich bij Accountantskantoor Hut. Beide kantoren realiseren daarmee de wens om elkaar te versterken.

Accountantskantoor Hut is geen onbekende voor Ron Niemeijer. Hij werkte tussen 1998 en 2011 als werknemer voor Accountantskantoor Hut, maar ging in 2011 de uitdaging aan om zelfstandig een accountantskantoor op te bouwen.

Voor de relaties van beide kantoren verandert er overigens nagenoeg niets. Het kantoor in Annen verplaatst fysiek naar het pand van Accountantskantoor Hut in Zuidlaren. Ron blijft vast contactpersoon voor de relaties van Ron Niemeijer Accountancy.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Accountantskantoor Hut.

Uitstel voor dga’s bij uitfasering pensioen in eigen beheer

In een nota van wijziging van bij het wetsvoorstel Pensioen in Eigen Beheer die staatssecretaris Wiebes van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd worden aanpassingen doorgevoerd op het terrein van lijfrentetermijnen en eigenbeheerlichamen. Directeuren-grootaandeelhouder met een pensioen in eigen beheer krijgen drie maanden extra de tijd – dat wil zeggen tot 1 april 2017 – om alle benodigde stappen te zetten voor het uitfaseren van het pensioen in eigen beheer (PEB).

Lees verder

Fiscale eindejaarstips

Tegen het einde van het jaar mag u van uw accountant diverse tips en adviezen verwachten. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft hiervoor een overzicht van fiscale eindejaarstips opgesteld.

Het document ‘Eindejaarstips 2016‘ bevat algemene tips (onder meer btw-tips), maar ook adviezen voor specifieke doelgroepen, zoals ondernemers, directeur-grootaandeelhouders, werkgevers en werknemers.

Wij hopen dat u er uw voordeel mee kunt doen en staan u graag te woord om uw vragen hierover te beantwoorden. Hieronder hebben we alvast enkele onderwerpen uitgelicht, voor een volledig overzicht kunt u bovenstaande link openen. Lees verder

Fiscale eindejaarstips

Tegen het einde van het jaar mag u van uw accountant diverse tips en adviezen verwachten. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft hiervoor een lijst van fiscale eindejaarstips opgesteld.

Het document ‘Eindejaarstips 2015‘ bevat algemene tips (onder meer btw-tips), maar ook adviezen voor specifieke doelgroepen, zoals ondernemers, directeur-grootaandeelhouders, werkgevers en werknemers.

Wij hopen dat u er uw voordeel mee kunt doen en staan u graag te woord om uw vragen hierover te beantwoorden. Hieronder hebben we alvast enkele onderwerpen uitgelicht, voor een volledig overzicht kunt u bovenstaande link openen. Lees verder

Lagere regelgeving ontslagrecht gepubliceerd

De lagere regelgeving bij de Wet werk en zekerheid op het terrein van het ontslagrecht is gepubliceerd. Het gaat om twee ministeriële regelingen, de Ontslagregeling en de UWV procedureregeling, en twee algemene maatregelen van bestuur over de transitievergoeding. Ze gelden vanaf 1 juli 2015, wanneer ook het ontslagrecht uit de Wet werk en zekerheid in werking treedt. Lees verder